Kungstensgatan 58, 113 29 Stockholm
08-301900
Vardagar 08.00-22.00 Helger 10.00-15.00

Inför en allmän undersökning

För att vi ska kunna hjälpa ditt djur på bästa sätt ber vi dig att tänka på detta inför ditt kommande besök:

Tag med:

  • Sällskapsdjurspass – innehåller bl.a. identitets-, vaccinations- och avmaskningsuppgifter.
  • Stamtavla – vid vissa undersökningar och åtgärder, t.ex. höftledsröntgen & ögonlysning krävs att stamtavlan är med.
  • Försäkringsbevis – om vi har ditt husdjurs försäkringsuppgifter kan vi reglera kostnaden för besöket direkt med försäkringsbolaget (om de har öppet) och du kan därmed undvika att behöva ligga ute med pengar i onödan.
  • Vaccinationsintyg – givetvis bör intyget tas med om du besöker oss för just vaccination men ditt djurs vaccinationsstatus är också viktigt att känna till vid olika sjukdomstillstånd.
  • Uppgifter om eventuella mediciner – om djuret behandlas med mediciner behöver vi känna till vad dessa heter och i vilken dos de ges. Ta gärna med förpackningen.

Om du misstänker att din hund eller katt är sjuk:

  • Kontrollera om ditt djur har feber. Kroppstemperaturen tas alltid rektalt (d.v.s i stjärten) med en digital rektaltermometer. Nosens temperatur och fuktighet ger inte någon information om eventuell feber. För de flesta hundar och katter är normal temperatur 37,5-39 grader (individuella avvikelser kan dock förekomma).
  • Notera om ditt djur uppvisar förändrat beteende, äter och dricker mer eller mindre än vanligt, förändringar i avföringens och urinens mängd, utseende och frekvens.

Om ditt djur har tecken på smittsam sjukdom så som feber, diarré, kräkningar, snuva eller hosta – säg till direkt i receptionen så att vi kan vidta åtgärder för att minska smittspridningen till andra djur genom att visa er direkt in på ett undersökningsrum!

Akut sjuka djur

Vid akut sjukdom är du välkommen med ditt djur utan föregående kontakt med oss men ring gärna på vägen och meddela att ni är på väg så kan vi vid behov förbereda för en ankomst! 

Mycket svårt sjuka djur som kräver intensivvård kan vi ibland behöva remittera till ett av de större, dygnetruntöppna djursjukhusen då vi ej har möjlighet till observation och behandling dygnet runt på DjurAkuten.

Veterinärbesök med katt

Läs mer  här om hur du kan förbereda dig och din katt för veterinärbesöket.

Boka tid för akut eller allmän sjukvård för ditt djur

Hitta hit

Kungstensgatan 58
113 29 Stockholm

Läs mer

Öppettider

Vardagar
07 - 22

Lördag & söndag
10 – 15 (Endast butik)