Kungstensgatan 58, 113 29 Stockholm
08-301900
Vardagar 08.00-22.00 Helger 10.00-15.00

Inför tandåtgärd

PTR – professionell tandrengöring

Professionell tandrengöring innebär borttagning av plack och tandsten med hjälp av ultraljud. Ultraljudets höga frekvens tar bort tandbeläggningarna på ett skonsamt sätt och risken för emaljskador är mindre än vid användning av manuell tandskrapa. En PTR utförs under en full narkos där ditt djur är intuberat.

Varför utförs en PTR?

  • Som enskild behandling för att förebygga/fördröja tandköttsinflammation och tandlossning.
  • Som del av behandling och åtgärd vid tandköttsinflammation och tandlossning. I detta stadiet är patienten ofta även i behov av tandextraktioner (= borttagning av tand). Mobilitet, djupa fickor, tandresorption och påverkan på omgivande käkben är exempel på sådana tillstånd som kräver extraktion.
  • Som förberedande rengöring inför operativa tandåtgärder som tex åtgärd av tandfraktur, rotfyllningar, kronamputationer etc.

Vad kostar en PTR och efterföljande tandåtgärder?

Grundpris
Grundpriset för tandstensborttagning, exkl tandextraktioner, är för:
Hund - från 2 700:-
Katt -  från 2 300:- (inkl 2 röntgenbilder)

Detta paketpris innefattar besök hos veterinären på operationsdagens morgon, inskrivning på operationsavdelningen, full narkos, munhåleundersökning och tandstensborttagning.

Obs! Dessa kostnader är rörliga och skiljer sig från patient till patient då vården individualiseras efter vardera patients förutsättning. Tandproblematik och tandsjukdomar går sällan att uppmärksamma med blotta ögat. Diagnostik påbörjas utifrån djurägarens information och den kliniska undersökningen, men kräver ofta kompletterande röntgen. Röntgen ger oss en bild av tandens rötter och omgivande käkben vilket är en viktig del vid framtagning av behandlingsplan och genomförandet av denna.

Försäkring och ersättning

Tandåtgärder till följd av tandsten/tandlossning täcks generellt INTE av försäkringen. Tandskador orsakade av trauman samt tandresorption (FORL) hos katt kan vara aktuella försäkringsärenden.

Det är DITT ansvar som djurägare att kontakta ditt försäkringsbolag vid frågor/tveksamheter angående eventuell ersättning i ert specifika ärende.

Boka tid för akut eller allmän sjukvård för ditt djur

Hitta hit

Kungstensgatan 58
113 29 Stockholm

Läs mer

Öppettider

Vardagar
07 - 22

Lördag & söndag
10 – 15 (Endast butik)