Kungstensgatan 58, 113 29 Stockholm
08-301900
Vardagar 08.00-20.00. Helger - Stängt.

Ögonavdelningen

P.g.a. den pågående pandemin kan vi just nu inte erbjuda tider hos våra ögonveterinärer, vi kommer uppdatera er när möjlighet finns igen!

Ögonavdelningen med avancerad djursjukvård och hög kompetens

  • Här utförs såväl enkla som mer avancerade ögonundersökningar, utredningar och operationer.

  • Vi tar emot förstagångsbesökare liksom ett stort antal remissfall, det sistnämnda från hela landet.

  • Ögonoperationer utförs både vad gäller ögats yttre strukturer, såsom vid medfödda eller förvärvade defekter i ögonlocken, samt vid mera komplicerade problem i ögat, såsom vid linsluxation, gråstarr (katarakt) och djupa skador i hornhinnan.

  • Vi kan erbjuda den senaste kunskapen och har mångårig erfarenhet inom ämnesområdet. Vi har modern utrustning för både diagnostik och behandling.

Tveka inte att ringa oss, vi finns för rådgivning och tidsbokning för ögonproblematik på ditt djur.

Telefonnummer: 08-30 19 00. Ditt ärende kommer läggas i turordning och en ögonsköterska kommer ringa upp er för att boka in en tid.

Avbokning av tid
Vid eventuellt förhinder att utnyttja sitt tidsbeställda besök är det viktigt att tiden avbokas minst 24 timmar före planerat besök. Om inte detta sker kommer grundavgift/specialistarvode att debiteras 1050 kr.

Vi som jobbar på ögonavdelningen

Kristina Narfström
Leg veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar. Auktoriserad ögonlysare, Diplomate of the European College of Veterinary Ophtalmology (ECVO), doktor i veterinärmedicin (DVM) och professor i veterinärmedicinsk oftalmologi.

Kristina har arbetat i drygt 30 år vid universitet i Sverige och i USA, där hon bedrivit klinisk verksamhet, undervisning och forskning. Detta har renderat i ett stort antal vetenskapliga publikationer ffa kring näthinnans sjukdomar. Kristina föreläser på nationella och internationella kongresser inom ämnesområdet och fungerar också som lärare och mentor för andra ögonveterinärer i Sverige och utomlands. Kristina har arbetat som ögonkonsult på DjurAkuten sedan kliniken öppnade år 1987.

Eva Hertil
Leg veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar. Specialist i oftalmologi hund och katt, auktoriserad ögonlysare.

Eva har arbetat drygt 20 år vid svenskt universitet där hon bedrivit klinisk verksamhet samt undervisning. Sedan ca 15 år arbetar hon som ögonspecialist på DjurAkuten. Eva har speciell kunskap och ett stort intresse för ögats yttre delar och omgivande strukturer, ffa de som kan ställa till med ögonproblem hos hundraser som är kraftigt typade.

Rebecka Nyhlén
Leg veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar. Är just nu under utbildning till specialist i oftalmologi.

Boka tid för akut eller allmän sjukvård för ditt djur

Hitta hit

Kungstensgatan 58
113 29 Stockholm

Läs mer

Öppettider

KLINIKEN (Endast vardagar)
KL:08.00 - KL:20.00

TELEFONVÄXELN (Endast vardagar)
KL:07.00 - KL:20.00

Avbokning

Avbokning som sker senare än 24 timmar innan bokad tid eller uteblivet besök kommer att debiteras.