På vår allmänna mottagning tar vi emot akuta och bokade patienter. Vi gör allt från enklare undersökningar till utredningar som kräver t.ex. bilddiagnostik eller laboratorieanalyser. Vi har ett välutrustat labb och egen biomedicinsk analytiker. Detta gör att vi kan utföra många analyser på plats. Vid behov kan vi även skicka prover till externt labb för analys.
På DjurAkuten är ni välkomna att betala med kontanter, kort eller via swish. Det går även att ansöka om ett s.k. djurvårdskonto/ Agriakort, om du är över 18 år, har fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. Läs mer om detta här. Om du har frågor rörande betalning, journalkopior eller andra administrativa ärenden, kontakta vår administrativa avdelning på e-mailadress: info@djurakuten.se
Bankgiro: 942-6230
Vi på DjurAkuten rekommenderar att ni har era djur försäkrade från den dag ni hämtar dem hos uppfödaren. Kontakta ett försäkringsbolag för rådgivning angående vilken försäkring som kan passa dig och ditt djur bäst.
Om du önskar direktreglera ditt besök med försäkringsbolag ber vi dig upplysa oss om detta vid besöket (kostnad 150:-) då det ej sker automatiskt. Vid osäkerhet eller diskussion kring vilka åtgärder som är ersättningsberättigade hänvisar vi dig att kontakta ditt aktuella försäkringsbolag. Direktreglering kan endast utföras de tider ditt försäkringsbolag har öppet.
Ultraljud används inom veterinärvården för att ställa en rad olika diagnoser. Ett ultraljud kan ge oss mycket information om kroppens organ. Vi använder ultraljud vid medicinska utredningar, fosterdiagnostik, steril urinprovtagning (cystocentes) m.m. Ultraljud för fosterdiagnostik kan göras från och med dag 28.
Inför en ultraljudsundersökning av buken är det ofta bra om ditt djur har fastat i några timmar innan besöket. Ska ni komma för ett ultraljudslett urinprov önskar vi att ni i möjligaste mån ser till att ert djur inte kissat på ett tag inför besöket. Små hundar kan med fördel bäras under resan hit och för katter kan man ta undan kattlådan några timmar före avfärd.
Röntgen är verktyg som används mycket inom veterinärmedicin. Vi använder ofta röntgen vid utredningar av djurets organ i bröst- och bukhålan. Vi kan även röntga skelett och leder vid exempelvis hälta.
Vid vissa undersökningar behöver djuret få lugnande då det är viktigt att djuret ligger still för att få tillräckligt skarpa bilder. Om lugnande medicin krävs ska ditt djur inte ätit på minst 6 timmar före besöket. Mer information om detta får du när du ringer och bokar tid för undersökning.
SKK- röntgen
Vid en så kallad SKK-röntgen hjälper vi till med att ta röntgenbilder som skickas till Svenska Kennelklubben för avläsning. Då röntgar vi djurets höfter, armbågar och/eller knäleder. Bilderna används för avelsarbete och syftar inte till att fastställa det enskilda djurets kliniska status.
Inför en SKK-röntgen ska du själv beställa en avläsning av röntgenbilderna hos SKK. Vid besöket hos oss är det viktigt att detta redan är gjort och att du tar med djurets stamtavla (om sådan finns). Läs mer om detta hos SKK: https://www.skk.se/uppfodning/halsa/leder/bestall-rontgenavlasning/
Det kan vara både svårt och känslosamt att behöva ta ett beslut om att ert djur ska få somna in. Vi finns alltid tillgängliga per telefon för rådgivning och stöd. När ni som djurägare har kommit fram till ett beslut ringer ni in till oss för att boka tid för avlivning.
Före besöket
Ert djur kommer få lugnande medel under besöket så därför är det bra om ni inte gett någon mat precis innan ni kommer. Det kan vara skönt för er som djurägare om ni börjar fundera på hur ni vill göra efteråt. Ni kan välja att få tillbaka en urna eller om ni vill askan ska spridas i en minneslund som ni självklart kan besöka. Urnan levereras till oss och vi ringer så fort ni kan komma och hämta den. Mer information om kremering och minneslunden finns här: https://www.malardalensdjurkrem.se/
Under besöket
När ni kommer till oss anmäler ni er först i receptionen, ni får komma in på ett besöksrum omgående och vänta där i lugn & ro. Vi kommer ha förberett rummet med filtar och ljus. Ni får träffa en veterinär och sköterska under besöket. Veterinären går igenom hur allt kommer gå till, ni får sedan besluta om ni vill vara med under hela denna tiden eller inte.
Efter besöket
Ni kan betala i receptionen när ni kommer så att ni kan lämna kliniken när ni vill. Ni har även möjlighet att betala inne på besöksrummet när ni tagit farväl av er fina vän.
Om ditt djur visar tecken på smittsam sjukdom såsom feber, diarré, kräkningar, snuva eller hosta, informera oss direkt i receptionen när du anländer. Vi kommer då vidta åtgärder för att minimera smittspridning och se till att ditt djur får den vård det behöver.
Inför en ultraljudsundersökning av buken är det bra om ditt djur har fastat i några timmar innan besöket. Om ditt djur ska få ett ultraljudslett urinprov önskar vi att det inte har kissat på ett tag före besöket. Små hundar kan bäras under resan hit och för katter kan kattlådan tas undan några timmar innan avfärd.
På DjurAkuten kan du betala med kontanter, kort eller via Swish. Det finns även möjlighet att ansöka om ett djurvårdskonto/Agriakort om du är över 18 år, har fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. För frågor rörande betalning, kontakta vår administrativa avdelning på info@djurakuten.se.
När ni har beslutat er för att ert djur ska få somna in, ring oss för att boka en tid för avlivning. Under besöket kommer ert djur att få lugnande medel, så det är bra om det inte har ätit precis innan ni kommer. Ni får träffa en veterinär och sköterska som förklarar hur allt går till. Ni kan välja att få tillbaka askan i en urna eller att den sprids i en minneslund. Betalning kan ske i receptionen eller inne på besöksrummet när ni tagit farväl.
Kungstensgatan 58,
113 29, Stockholm