Kungstensgatan 58, 113 29 Stockholm
08-301900
Vardagar 08.00-20.00. Helger - Stängt.

Pälsvård

Pälsvård för din katt

Katter är bra på att tvätta sig själva men om ni har en långhårig katt eller en katt med kortare nos är det bra att hålla koll på pälsen så tovor och knutor inte bildas.
Det kan även vara så att överviktiga katter får svårare att tvätta sig själva då dem inte når till alla platser på kroppen. Det är då viktigt att först och främst få ner sin katt i vikt men under tiden även hjälpa katten på sin pälsvård.
Det är bra att vänja in sin katt med borstning redan som kattunge!

Om tovor och knutar uppstår kan vi hjälpa er med trimning, läs mer om det här.

Pälsvård för din hund

Pälsvård är olika från hund till hund beroende på pälsen. Däremot tvättar sig inte hundar likadant som katter. Därför kan det vara bra att ha ett hundschampo hemma när det blir dags för ett bad! Det finns flera typer av schampon, här på Djurakuten säljer vi schampo för; mjäll, torr & känslig hud, för mycket smutsig/oren hud.


Om ni har en hund med långhårig/lockig päls som växer kan det vara bra att borsta ut och tvätta mer frekvent, tips är att klippa runt ögonen där pälsen gärna växer och lägger sig över ögonen. Om ni vill trimma ner er hund helt eller få hjälp med annan trimning och tvätt kan vi erbjuda det, se mer här.

Boka tid för akut eller allmän sjukvård för ditt djur

Hitta hit

Kungstensgatan 58
113 29 Stockholm

Läs mer

Öppettider

KLINIKEN (Endast vardagar)
KL:08.00 - KL:20.00

TELEFONVÄXELN (Endast vardagar)
KL:07.00 - KL:20.00

Avbokning

Avbokning som sker senare än 24 timmar innan bokad tid eller uteblivet besök kommer att debiteras.